DOLAR 18,5784 0.03%
EURO 18,5094 -0.24%
ALTIN 1.026,40-0,37
BITCOIN 3757161,71%
İstanbul
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

reklam
Zelenski’den peş peşe açıklamalar: Kiev kontrolümüz altında, düşmanın planlarını bozduk
  • Bak Haber
  • Dünya
  • Zelenski’den peş peşe açıklamalar: Kiev kontrolümüz altında, düşmanın planlarını bozduk

Zelenski’den peş peşe açıklamalar: Kiev kontrolümüz altında, düşmanın planlarını bozduk

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, "Düşman saldırılarına direndik ve başarıyla püskürttük. Çatışmalar devam ediyor. Kiev kontrolümüz altında. Düşmanın planlarını bozduk" dedi. Zelenskiy, Rus halkını savaşa karşı çıkmaya çağırdı, Ukrayna'yı savunmak isteyen herkesi ülkesine davet etti.

ABONE OL
26 Şubat 2022 13:55
Zelenski’den peş peşe açıklamalar: Kiev kontrolümüz altında, düşmanın planlarını bozduk
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Rus işgalinin 3. gününde askeri üniforması ile kameralar karşısına geçti. Sık sık sosyal medya üzerinden de halkını bilgilendiren ve çağrılarda bulunan Zelenski, ülkedeki son durumu aktardı.

Dün geceden beri ağır bombardımana uğrayan başkent Kiev’in Ukrayna güçlerinin kontrolünde olduğunu söyleyen Zelenski, “Saldırılar püskürtüldü, Kiev kontrolümüz altında. Kiev ve başkentin etrafındaki kilit şehirler ordumuz tarafından kontrol altında. İşgalciler devletimizi bloke etmek ve ve buraya kuklalarını koymak istiyor ancak düşmanın planlarını bozduk. Askerlerimiz, sınırda çatışanlar ve vatandaşlarımız lütfen ayakta kalın. Bu savaşı kazanacağız, yaşasın Ukrayna” dedi.

Ukrayna lideri ayrıca, “Herkese silah vermeye hazırız. Ukrayna’yı savunabilecek herkes burada olsun. Ülkemizi korumaya gelecek olan herkese açığız. Ukrayna’yı savunacak herkes şanlı bir zafere ulaşacaktır. Bu savaşı durdurmalıyız, barış içinde yaşayabiliriz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının bir kısmını Rusça yaparak Rusya’daki insanlara seslenen Zelenski, Rus halkını savaşa karşı çıkmaya çağırıp Ukrayna’yı savunmak isteyen herkesi ülkesine davet etti.

Ukrayna’da Rus saldırıları nedeniyle şimdiye kadar üçü çocuk toplamda 198 kişinin öldüğü belirtildi. Rusya’dan ise yerleşim yerlerinin hedef alınmadığı, sivil kayıpların önlenmesi için çaba sarf edildiği cevabı geldi. Rus ordusu şimdiye kadar Ukrayna ordusuna ait 821 noktanın vurulduğunu açıkladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.